Okamura (SPD): Nebudeme migrační pakt respektovat

09.05.2024 20:07 | Zprávy

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě

Okamura (SPD): Nebudeme migrační pakt respektovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

Vážené dámy a pánové,

já bych se tady rád jménem SPD vyjádřil k aktuálním záležitostem, které se tady zase staly během těch několika dní.

Včera došlo k dalšímu obrovskému podrazu Fialovy vládní pětikoalice na naši republiku. Místo aby včera v Bruselu hlasovali proti novému migračnímu paktu EU, tak se pouze alibisticky zdrželi a migrační pakt byl odsouhlasen. Hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Nebudeme migrační pakt respektovat a pakliže budeme v příští vládě, znovu migrační pakt na evropské půdě otevřeme a odmítneme.

V tom včerejším hlasování bylo proti Maďarsko a Polsko. Schválený postoj států Evropské unie je definitivní. Nová migrační a azylová pravidla už jen formálně schválí ministři financí členských států EU příští týden v úterý. A já jsem už minulý týden tady Fialovu vládu vyzýval, aby hlasovala proti migračnímu paktu. Fialova vládní koalice ale vlastizrádně, doslova vlastizrádně, nehlasuje proti a nechá zcela bez odporu ten migrační pakt projít. A i u toho posledního finálního hlasování, které má být příští týden v úterý, tak již Fialova vláda, vládní pětikoalice, avizovala, že se opět jménem České republiky při hlasování pouze zdrží a nebude proti.

Takže Fialova vládní koalice chce a ostatně celou dobu to prosazujete, že chcete, aby do České republiky byli přerozdělováni afričtí a islámští migranti, a to my prostě zásadně odmítáme. Vy chcete zničit Českou republiku, chcete zničit naši budoucnost, a já znovu říkám, že to je prostě absolutně nepřijatelné.

My jako SPD řešení nabízíme a už jsme ho mnohokrát představovali. My prosazujeme nulovou toleranci, nulovou toleranci jakékoli této nelegální migrace. Znovu říkám, nechceme tady žádné, žádné africké a islámské migranty, a musím říct, že migrační pakt, který vy jste nechali prosadit, Fialova vládní pětikoalice, tak vy budete, tzn. jinými slovy, že budete legalizovat, legalizovat nelegální migranty z Afriky a z islámských zemí, kteří přicházejí do Evropy. A je to opravdu neskutečný podraz i ve světle toho, že už všichni víme a ty informace jsem tady říkal, že Evropská unie přece nechce vůbec chránit Evropu před migrací. Vždyť to řekla naše milovaná eurokomisařka, která má na starosti migraci, Ylva Johansson, to je eurokomisařka pro vnitřní záležitosti, tak řekla letos v lednu, řekla, že Evropská unie, eurokomisařka, Evropská unie chce ročně dostat do Evropské unie o milion migrantů víc. Samozřejmě mluvíme o afrických a islámských migrantech. Takže o milion legálních přistěhovalců víc. Tzn. těch nelegálních, migračním paktem je zlegalizujete, přerozdělíte a samozřejmě je tady chcete upíchnout u nás. To je politika Fialovy vládní pětikoalice, a my v SPD toto chceme zarazit.

Proto bych chtěl poprosit občany České republiky, aby přišli k volbám. Aby přišli k volbám teď, které budou příští měsíc, budou hned v první polovině června a budou to volby do Evropského parlamentu, evropské volby. Abychom zarazili Fialovu vládní pětikoalici, abychom naším volebním výsledkem, potažmo výsledkem naší frakce v Evropském parlamentu, to je frakce Identita demokracie ID, kde je společně se mnou v té frakci Marine Le Pen, moje kamarádka francouzská politička číslo 1 v preferencích teď ve Francii. Už dvakrát vyhrála evropské volby ve Francii, je dvojnásob vítězkou, vypadá to, že vyhraje i teď evropské volby ve Francii, je to naopak protivní, přímý protivník Macrona, tohoto ničitele Evropy, ničitele Evropy Macrona, který prosazuje migraci, který prosazuje migraci do Evropy, šílený úplně, my se s Macronem nebratříčkujeme, já ho nechci ani vidět, takového člověka, on mě určitě taky ne, to je tak nastejno, protože já nechci vidět tyto politiky, kteří ničí Evropu migrací, a pak to chtějí ještě na základě toho, že Francie hlasuje proti nám, tak chtějí ještě ty migranty, co si tam nasáčkovali a nemůžou je zvládnout, tak je chtějí přerozdělit. Tak je chtějí přerozdělit k nám ještě. To stejné, co oni udělali tu chybu, rok 2015, ale i z dřívějška, že tam přijali úplně neřízené nezvládnutelné množství nepřizpůsobivých islámských a afrických migrantů, tak teď chtějí, abychom tu stejnou chybu za souhlasu Fialovy vlády, ta to podporuje, ta s tím souhlasí, tak chtějí nám teď ty migranty přerozdělit sem, abychom se dostali do stejných problémů, co oni. No a kam to budeme přerozdělovat my potom? Takže toto je úplně neuvěřitelný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Rusko změnilo modus operandi

18:02 Ministr Rakušan: Rusko změnilo modus operandi

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 14. června 2024 k možnému teroristickému útoku.